keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Mothers Against Sex Association ‎– Pause / I'll Be Your Sister 1998

MASA oli niitä yhtyeitä, joiden nimi tuli 90-luvulla vastaan useammankin kerran, mutta koska ei tullut asuttua yliopistokaupungeissa - ja silloin kun asui, niin ei tullut käytyä keikoilla, niin yhtyeen kohtaamista ei tapahtunut. Bändin lokaatio eli Turku aiheutti myös sen, ettei tullut vastaan. Kaupunkihan on sellainen ja sen kokoinen, että siellä on kautta aikain pyörinyt elinvoimainen marginaalikulttuuri, joka ymmärtääkseni on kuitenkin toiminut aina vähän "ylös-alas" hengessä.

Mothers Against Sex Associationista ei tullut mitään suurta kulttibändiä, mutta miehistön menneisyydestä ja tulevaisuudesta löytyi mielenkiintoisia juttuja ja bändejä; edesmennyt laulaja 'Riepu-Ville' lauloi HC Andersenissa, kitaristeilta löytyi Kumikristus ja Xysma-taustoja, Riemu-levyt ja festarin perustanut Pesonen oli rummuissa ja koskettimia sekä viulua soitti Pauliina Ahokas, joka toimi kymmenen vuotta Suomen musiikin vienninedistämiskeskuksen johtajana (ja nykyisin Tamperetalon toimitusjohtajana).

Yhtye perustettiin wikipedian mukaan soittamaan meteliä, joka muuntui/seestyi uran edetessä. Tämä sinkku on julkaistu Hiljaisten levyjen toimesta ja sisältö on sellaista punk-henkistä rokkia. Ykköspuolen oma biisi ei oikeastaan jää mieleen OK-tasoa suurempana kappaleena, mutta kakkospuolen Motörhead-coveri vedetään mukavana melurokkina. Ahokaskin on merkitty vokaaleihin, mutta kajareista kuuluu pääosin Villen karjunta, eikä yhtään hullummin. Tuotanto on suttuista, joka sopii, kuin suttu tuotantoon. Eihän tämä mitään suurta ja uraa uurtavaa ole, mutta ihan mukava kirppislöytö eurolla.

Ei kommentteja: