sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

The Left Banke - Desiree 1967
The Left Banke oli lyhyen aikaa toiminut ja kolme pitkäsoittoa julkaissut pop-yhtye New York Citystä. Bändin kaksi singleä nousi Billboardin korkeille listasijoille, 'Walk Away Reneen' myydessä itsensä top5:ksi. Seuraaja 'Pretty Ballerinakin' myi itsensä sijalle #15.

Näissä oli kirjoittajana osakrediiteillä Michael Brown, joka oli ensihitin ilmestyessä vain 16-vuotias. Lähtökohtia musiikkiin löytyi kotoa, sillä hänen isänsä oli kuuluisa jazz- ja sessioviulisti Harry Lookofsky.

Brown jätti yhtyeen pian kakkoslevyn jälkeen ja puolivuosikymmentä myöhemmin hänen silloinen yhtyeensä Storiesien coveri Hot Chocolatesien 'Brother Louiesta' nousi maan sinkkulistan ykköseksi. Left Bankessa oli ylenmäärin taitoa, mutta myös sisäistä jännitettä, joka johti Brownin lähtöön ja myöhemmin yhtyeen hajoamiseen.

Desiree nousi hätäisesti sinkkulistan satasen tuntumaan, mikä on sinänsä harmi. Taikka kertoo vuoden 1967 musiikin yleisestä huikeasta tasosta. Barokkipopiksi luokiteltava Desiree on täydellinen 2:44 min, jossa on mestarillinen sovitus, hienoja rytminvaihtoja ja tapahtumia piisaa alusta loppuun. Tähän päälle hienot orkestraatiot, niin lopputulos kuulostaa Love-yhtyeen ja Moody Bluesin sekoitukselta, joka ei kalpene Brian Wilsonin tekemisten rinnalla. Yhtään.

Ei kommentteja: