tiistai 25. tammikuuta 2011

Blue Öyster Cult - Agents of Fortune 1976

Joo. Tältä levyltä löytyy (Don't Fear) The Reaper.

Levyn avaava 'This Ain't No Summer of Love' lupaa tuolloin hevin ja punkin tulemisen kynnyksellä jytää, jota loppulevy ei kuitenkaan ihan sellaisenaan sisällä.
Albumi kyllä kuulostaa osittain samanlaiselta nihilistiseltä biker-boogielta, kuin aikaisemmat levyt, mutta sisältää myös ns. nössömpää tai taiteellisempaa menoa. Edellisen levyn tapaan Patti Smith on apuna parilla kappaleella biisinkirjoittajana. Punk-runoilijatar laulaa mukanakin biisissä 'The Revenge of Vera Gemini'. Vastapalvelukseksi nousussa oleva Patti Smith Group lainasi BÖC:in keikkakamoja.

Agent of Fortunea on sanottu yhtyeen viimeiseksi hyväksi levyksi 70-luvulla. Spectresillä oli myös muutama hyvä biisi, mutta kyllä tämän tosiaan kuuntelee kärsimättä alusta loppuun. Omaan korvaan yhtye on parhaimmillaan juuri niissä hämärissä boogieissa, joita tällä levyllä edustaa muun muassa 'E.T.I. (Extra Terrestrial Intelligence)'.

Levy nosti pikkusuositun kummajaisbändin saman tien isompaan kokoluokkaan, mutta kyllähän tuo hitti oli varmasti aikamoinen riippakivi. Etenkin kun sitä seuraavaa ei ikinä tullut, vaikka yhtye kynti pitkälle 80-luvulle. Ja taitaa kyntää vieläkin.

Ei kommentteja: