lauantai 22. tammikuuta 2011

Lowell George & The Factory - Lightning-Rod Man 1993

Ennen Little Feat-yhtyettä ja kulttitähteyttä Lowell George oli Los Angelesin 60-luvun folk-rock-psykedeliaskenen vakionaamoja. Factory-yhtye julkaisi ainoastaan yhden singlen, mutta tälle kokoelmalle on koottu yhtyeen äänitykset ja demot. Osa biiseistä on Frank Zappan tuottamia ja mies myöskin soittaa monella kokoelman biiseistä. Mukana on muutenkin entisiä Mothers of Inventionin jäseniä. Sekä itse Lowell, joka oli myös vähän ajan päästä Zappan bändin jäsen.

Jos on kuunnellut miehen Little Featia tietää, että sävelkynä pysyi hänellä hyvin kädessä. The Factoryn aikaiset kappaleet eivät myöskään tuota pettymystä, vaan ovat näppäriä ja mielikuvituksekkaita. Samalla tavalla kuin myöhemmät kappaleet. Musiikki nojaa enemmän losi-psykedeliaan, mutta hyvältä kuulostaa.

Lowell George ei aikalaismenestyksestä huolimatta ole mitenkään hirveän tunnettu muualla kuin diggaripiireissä. Testamentiksi ei jäänyt mitään 'Sweet Home Alabamaa' tai muuta anthemia, vaan monta levyllistä erinomaisia biisejä. George kuoli yliannostukseen vuonna 1979 vain 34-vuotiaana.

Ei kommentteja: