torstai 20. tammikuuta 2011

Eddie "The Eagle" Edwards - Mun nimeni on Eetu 1991Talven kunniaksi.

Eddie Edwards oli 80-90-lukujen taitteessa suomalaisten kansallislajissa vaikuttanut englantilainen omituisuus, joka ei osannut HYPÄTÄ MÄKEÄ, toisin kuin esimerkiksi Matti Nykänen. Siviilissä miehillä ei kaiketi ollut tavoissaan mitään eroa.

Valitettavasti youtubesta ei löydy sitä toista biisiä, missä suomenkieltä taitamaton englantilainen (kylähullu?) Edwards pistettiin laulamaan 'pahojen poikien lauluja'. Eli pilluista ja munista.

Tämä salonkikelpoisempi kappale sai kyseenalaisen kunnian olla viimeinen Irwin Goodmanin säveltämä laulu ennen tämän kuolemaa. Biisin piti olla alunperin duetto, mutta edellä mainitun tapauksen takia Edwards tuotiin levyttämään biisi yksinään Suomeen. En ole ihan varma oliko tämä mikään radiohitti, mutta jotkut yläasteen arvostelukyvyttömät tyypit hoilasivat tätä koulun käytävillä.

Ihan totta.

Pari vuotta myöhemmin sitten tämä kotimainen mäkikotka julkaisi myös levyn. Oikein pitkäsoiton. Poverty Stinks-yhtyeen laulaja sanoi eräässä haastattelussa, että jos Matti Nykänen levyttäisi, niin se myisi heti kultaa. Niin tosiaan kävi. Tosin hyllyihin tilatut levyt eivät satavarmasti lähteneet ostajien mukaan enään täysihintaisina. Mutta palataan siihen myöhemmin!

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Voisit poistaa tuon "kylähullu" kommentin. Tutustu paremmin hänen elämäntarinaansa . Hän aloitti oikeustieteen opinnot hypäämisen jälkeen ja valmistui vuonna 2003.