perjantai 17. kesäkuuta 2011

D.R.I - Dirty Rotten LP 1983

D.R.I (Dirty Rotten Imbesiles), S.O.D ja monet muut lyhennenimibändit liittyvät omaan siirtymiseeni lapsuudesta teini-ikään. Hyvä kaverini ja hänen isoveljensä levyhylly pitivät tuohon aikaan sisällään paljon näitä bändejä, jotka tykkäsivät lyhentää nimensä iskeviksi kirjainsarjoiksi.
Kaveri soitatti ylpeänä jotain isovelinsä seiskalle tehtyä EP:tä, joka oli maailman nopeinta musaa. Biisit kestivät noin viisikymmentä sekuntia. Musiikista en oikein muista, mutta noiden lyhennebändien pääkallojätkät ydinsotineen ja pyssyineen alkoivat ilmestyä kouluvihkojen kulmiin.

En ole varma soiko D.R.I.n Dirty Rotten EP oikeasti ikinä siellä, sillä se on nykyään haluttu keräilyharvinaisuus. Alunperin seiskatuumalle tehty 33 kierroksella soitettava EP laajennettiin kaksitoistatuumuumaisena Dirty Rotten LP:ksi.

Teksasilainen D.R.I luetaan paria levyä myöhemmin termin 'thrashcore' alle, mutta periaatteessa tämä EP/LP on sellaista vähän taiteellisempaa hardcorea. Amerikan thrash/hc-bändien myöhempää 'raskas kohta/nopea kohta' maneeria viljellään vielä tällä levyllä harkiten. Nyt 2011 kuunneltuna mieleen hiipii myös Itärannikon Beastie Boys ja Washingtonin mustat ihmepojat Bad Brains. Tavallisesta hossesta poiketen D.R.I:n soittajat ovat vähän kekseliäämpiä näissä muutamankymmenen sekunnin biiseissään. Mutta yllättävän kovaa tämä kylmän sodan ja Reaganin aikainen hosse potkii.

4 kommenttia:

Piparnakkeli kirjoitti...

Jostain syystä tämä tuntuu liittyvän teini-ikään aika paljonkin. Itsekin löysin tämän bändin ollessani teini (tosin vasta 90- ja 2000-lukujen taitteessa) ja bändin näkyvimmät nykyfanit tuntuvat olevan teinejä. Tosin tuo teinien keskuudessa elävä rässiliivi/tennari/Suikkarilippis-muoti hymyilyttää muutenkin. Mutta eipä sillä, hyvää musaahan tämä konkkaronkka soitti.

TP kirjoitti...

Luulen olevani kyseinen isoveli ja se 7" oli todennäköisesti Terveiden Käsien Ääretön joulu EP.

Rolf Jacksen kirjoitti...

No niin olet!

Ääretön joulu on kyllä kuultu siellä Samin soittamana, mutta se 7" ep oli joku englanninkielinen bändi.

ps. sulla on kuulemma mittava Love-kokoelma.

TP kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.