lauantai 4. kesäkuuta 2011

Kirka - Kirka keikalla 1969

Levyhylly on näemmä takertunut suomalaiseen rokki-iskelmään ja sillä linjalla jatketaan.

Kirka Babitzin soitti.. korjaan, lauloi elinaikanaan monenlaista musiikkia. Mies veti soulia, reaggeata, rockkia ja heviä, eikä pelännyt lähestyä uusia tuulia. Asuntovelka piti kuitenkin maksaa ja 'Surun pyyhit silmistäni' tyylinen matsku oli se, joka soi radiossa ja toi keikkoja. Hänen suurin laulajaesikuvansa oli kuitenkin pikku-Riku, jonka 'Bama Lama Bama Loon' hän vetää tälläkin levyllä ilman, että rokkipoliisille olisi jäänyt moitteen sijaa tai edes kansallista etua.

Kirka keikalla oli artistin ensimmäinen kokopitkä levy. Kirka keikalla on myös Suomen ensimmäinen 'live' levy, joka äänitettiin Scandia-studioilla elävän yleisön edessä. Suuressakin maailmassa live-levyt olivat feikkejä pitkälle 80-luvulle asti, enkä usko tämänkään levyn poikenneen linjasta.

Levyn avaa MC:nä toimiva Jyrki 'Jyräys' Hämäläinen, joka esittelee vuoden kuumimman tähden, Kirkan. Ja Islandersin, joka oli toiminut aikaisemmin Dannyn taustabändinä. Levy on ajastaan poiketen pääosin englanninkielistä kamaa lukuunottamatta Kirkan hittisikermää ("Hetki lyö, Leijat, Ehkä suukon antaa saan ja Viimeiseen mieheen")

'Live' on soundeiltaan raaka levy, joka on myös miehen levytysten parhaimmistoa.

Ei kommentteja: