torstai 9. kesäkuuta 2011

Ian Dury & The Blockheads - Reasons To Be Cheerful (pt 3) 1979Ian Dury oli ollut jo pitkän linjan uurtaja, kun hän Blockheads-yhtyeensä kanssa löi yllättäen läpi uuden aallon vanavedessä.

Vuonna 1942 syntynyt Dury perusti jo vuonna 1970 Kilburn & The High Roads yhtyeen, jonka keulahahmona hän toimi. Työväenluokkaisena koviksena esiintynyt Dury ja yhtye nauttivat pientä suosiota nousevassa pub-rock-skenessä, mutta jäivät kuitenkin koko liikkeen tavoin marginaaliin ja lopulta hajosivat.

Dury oli oikeasti (toisin kuin esimerkiksi Joe Strummer) köyhistä työväenluokkaisista lähtökohdista, mutta kovisroolin takana hänellä oli myös kuvataideopinnot Royal College of Artissa ja hän toimi maalaamisen opettajana useissa etelä-Englannin taidekouluissa.

Suosiosta hän pääsi viimein nauttimaan 70-luvun lopussa Blockheads-yhtyeensä kanssa esittämällään valkoisella uuden aallon soul-funkilla. Ian Dury oli siitä erikoinen tähti, että myöhemmin 80-luvun lopun MTV-ajalla hänen kaltaista rampaa olisi ollut hankala myydä terveelle valkoiselle keskiluokkaiselle yleisölle. Dury nimittäin sairasti lapsena polion ja joutui turvautumaan kävelykeppiin.

Tämä kappale rupeaa alkujäykkyyden jälkeen jytäämään ja uskon, että tälläisen tanssimusan yhdistäminen lavalla friikin näköiseen rampaan on toiminut loistavasti. Ian Dury & The Blockheads oli nimittäin kovan live-bändin maineessa.
Kappaleen lopussa kuulee myös, kuinka eräät myöhemmin Manchesteristä ponnistaneet heikko-vokalistiset ja lahjaiset yhtyeet kävivät varkailla. Tai itse asiassa biisin alusta lähtien.

Ei kommentteja: