lauantai 23. lokakuuta 2010

Dennis Coffey - Big City Funk, Original Old School Breaks & Heavy Guitar Soul 2007

Detroit, tuo myyttinen musiikkikaupunki. Autoteollisuudesta elänyt metropoli on historiansa aikana nähnyt monta nousua ja laskua jättäen jopa keskustansa massiivisia rakennuskomplekseja rapistumaan autioina.
Tällä hetkellä Moottori-kaupunki tyhjenee ennätystahtia. Yhdessä toisen 'Rust-Belt' vyöhykkeen (entinen Yhdysvaltain raskaan teollisuuden alue) kaupungin Clevelandin kanssa ne ovat tarjonneet joukon erittäin mielenkiintoisia ja omintakeisia artisteja.
Kaupungista ponnistivat mm. Motown-levymerkki soul-funkkeineen, MC5, Stooges ja Funkadelic. Jopa edellä mainitut valkonaamojen bändit pitivät tavallaan sisällään mustan musiikin siemenen.

Dennis Coffey oli alueen studio-muusikko, joka oli mukana törkeässä määrässä levytyksiä. Mies levytti myös omia kappaleitaan, joista esim. alempana oleva 'Taurus' oli miljoonamyyntiin yltänyt single. Big City Funk on kokoelmalevy Coffeyn vuosien 71-74 välillä levyttämistä kappaleista. Hip-hopin harrastajat tietänevät miehen siitä, että näitä sinkkuja on sämplätty levytyksille aika helvetisti. Tähän on syynä, että levyn kappaleet ovat pääosin instrumentaaleja, mutta myös helvetin funkeja.

Biisit kuulostavat tyypilliseltä 70-luvun alun poliisielokuvan katu-funkilta alá 'Dirty Harry'. Levyllinen näitä biisejä putkeen kuulostaa kieltämättä siltä, että samaa kitaravetoista rock-funk biisiä soitetaan parikymmentä kertaa peräkkäin. Mutta se on hyvä biisi!

Ei kommentteja: