maanantai 11. lokakuuta 2010

Fantasia - Fantasia 1975

Rocket Records jatkaa kunnioitettavaa obskuurin suomi-progen uudelleenjulkaisua. Pietarsaarelainen Fantasia oli yksi Loven kilpailijaksi perustetun Hi-Hatin kiinnityksistä. Levy myi vain pari tuhatta kappaletta ja jäi yhtyeen viimeiseksi Hi-Hatin emon Finlevyjen pistäessä rahahanat kiinni progen julkaisulta. Alkuperäisestä vinyylistä on huhujen mukaan maksettu satoja euroja.

Itse levyä verrattiin tai arvosteltiin siitä, että se kuulostaa aika helvetin paljon tuon ajan Wigwamilta. Suomeksi laulettuna. Eikä se ole mikään ihme, koska tuottajana toimi Mikeal Wiikin lisäksi edesmennyt wigwam Ronnie Österberg.

Levyn sanoitukset ovat tottakai kantaaottavia ja älykkäitä, mutteivät onneksi noloja. Soundi ja etenkin kitarakomppaus ja syntetisaattorit ovat monin paikoin kuin suoraan Nuclear Nightclubilta. Minulle tuo ei ole ongelma, eikä varmasti muillekaan tänä päivänä levyä kuunteleville. Toinen yhtye joka väkisin hiipii mieleen on vähemmän yllättävästi Absoluuttinen nollapiste. Etenkin laulajan ääni muistuttaa erehdyttävän paljon Tommi Liimatan ulosantia.. hetkinen.. eikös Liimatta ole syntyisin Pietarsaaresta?

Tällä kappaleella liikutaan vähän synkeämmissä tunnelmissa.

Ei kommentteja: