perjantai 15. lokakuuta 2010

Evil Madness - Café Cicago 2010

Tälläisiä tilanteita tulee nykyään valitettavan harvoin; olet oikeassa levykaupassa vinyylilaarilla ja levyn suojamuovien väliin on laitettu kryptinen viesti 'for the fans of kraut and electronic music'. Henkilökunta ei tunne levyä ollenkaan, eikä kansissa ole _mitään_informaatiota. Kuitenkin intuitio sanoo, että tämä saattaa olla hyvä levy.

Ja levy on saatanan hyvä. Saatteessa oli maininta Islannista ja jostain kryptisistä yhtyeistä. Nettisalapoliisin työstä ei ollut suuremmin apua, mutta se selvisi, että yhtye on jonkinlainen islantilainen 'superyhtye' jäseninään paikallisia dj:tä ynnä muita.

Itse musiikki on analogista syntetisaattorikamaa alá Cluster, Harmonia ja Michael Rother. Musiikkia voisi kuvailla termillä 'elektroninen retro'. Samaan tapaan kuin Cloudland Canyonin 'Lie in Light'.
Vinyylistä ei saa selville kumpi puoli on kumpikin. Levyn sisällä oleva lappunen sentään kertoo kappaleiden nimet. Musiikista jää mieleen erityisesti aito analoginen rumpusynteisaattori, joka matkii perkussioita samalla kierolla tavalla, kuin mellotroni aikoinaan muita soittimia. Lopputulos on siis jotain ihan muuta. Tälläisiä hetkiä lisää!

Ei kommentteja: