maanantai 20. joulukuuta 2010

Apollonia 6 - S/T 1984

Tämä on viime kesän vinyylilöytöjä, jotka tulivat vastaan kotkalaisessa Pomp-musiikkidivarissa. Parilla eurolla. Kyseessä on 'Purple Rain' aikaisen Princen löytämä 'bändi', jonka keulakuva Patricia Koteron etunimi muutettiin muotoon Apollonia.

Apollonia 6 ei itseasiassa ollut mikään bändi, vaan levyn piti olla Princen 'tyttöbändi' Vanity 6:sen kakkosalbumi. Vanity kuitenkin lähti kävelemään projektista, joten seuraava levy oli luonnollisesti uuden laulajan mukaan nimetty Apollonia 6.

Tässä kohtaa pitää kuitenkin tehdä selväksi, että vaikka Apollonia 6 kuulostaakin mukiinmenevälle minnesota-soundille, se ei ole mikään klassikko-levy. Muutaman kuulemani biisin perusteella tätä edeltänyt Vanity 6 on paljon pätevämpää 80-luvun alun syna-funkkia. Sitävastoin Apollonia 6 kuulostaa välillä suorastaan tylsältä. Princekään ei kulta-aikoinaankaan näköjään aina osunut suoneen.

Levyltä löytyy kuitenkin pari oikein pätevää kasari-minnesota funkkia, kuten elokuvassakin soinut 'Sex Shooter' ja levyn toinen singlelohkaisu 'Blue Limousine'. Levyn kaikkein mielenkiintoisimmat biisit ovat kuitenkin ne, jotka jätettiin siltä pois. Prince kirjoitti Manic Mondayn ja Take Me With U:n sekä pari muuta biisiä yhtyeelle. Ensin mainitun levytti kuitenkin The Bangles ja seuraavan maestro esitti itse Purple Rainilla. Ratkaisun syynä oli Apollonian rajallinen laulutaito. Levyn tuotannosta vastasi luonnollisesti Prince salanimellä The Starr ★ Company ja sillä soittaa Purple Rainin aikainen yhtye, eli ..pääosin Prince itse. Levy floppasi kuitenkin kaupallisestikin.

Hivenen seksistisessä kannessa poseeraavan Apollonian ja Princen välille yritettiin luoda myös romanssihuhuja, vaikka tässä tapauksessa näin ei jopa ollut. Yhtyeen jälkeen Kotero esiintyi muunmuassa tv-sarja 'Viinitila Falcon Crestissä' ja b-luokan elokuvissa. Soololevykin ilmestyi kuulemma 1988.

Ei kommentteja: