keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Laurie Spiegel - Improvisation 1977Tunkekaa ne muoviset trance-työasemasyntikat haitarilaatikkoonne. Tältä kuulosti ja näytti avaruus-syntetisaattorit kun minä olin pieni!

Laurie Spiegel soittaa 'Concerto Generator'-soitintaan, jossa on näköjään mukana jopa tietokone.

2 kommenttia:

Kahara kirjoitti...

Word. Mutta ei hipitkään ole sitä mitä ennen.

Onko härvelin rakenteesta mitään tietoa? Nuo vasemman puolen säädöt ei ilmeisesti liity sekvensseriin vaan säätää synan/synien parametrejä? Siis ensisilmäyksellä kelasin että niissä on sekvensserin aikajana tms. mutta kun toisien liukujen yläpuolella on tarroille kirjoitettua tekstiä ja toisiin taas ei ole kirjoitettu mitään (eli ovat kai reservissä).. Eli etupaneeli on kohtuullisella vaivalla uudelleenkonfiguroitavissa sen mukaan mitä laite on syönyt. Vai oonko nyt täysin hukassa?

Tollaiseen pieneen roudattavaan boksiin ahdettuna laitteisto on muuten mahtanut käydä lämpimänä.

Rolf Jacksen kirjoitti...

Se on just siisteintä, ettei näistä laitteista tiedä yhtään, mikä on mitäkin.

Arvailuja voin kuitenkin esittää; sekvensseri ei ole vasemmalla puolella, vaan ehkä jopa tuo oikeanpuolen tietsikkasysteemi. Analogisissa sekvenssereissä nimittäin juoksi yleensä valot + niissä on on/off potikat.

Liut luulen ainakin osittain olevan ADSR (Attack, Decay, Sustain ja Release), koska niiden siirtely sai aikaan äänen kaunista helmeilyä. Joku ring-modulaattori tuossa varmaan myös pyörii, ainakin ton kellomaisen äänen takia.

Vaikka tuo näyttää kookkaalta, niin se on kuitenkin selkeästi monofoninen, joten oskilaattorimassa/määrä on huomattavasti pienempi :-D

Soittimesta itsestään ei löydy juuri mitään tietoa netskusta, joten oletan Laurien rakentaneen sen itse namiskoita myöten.