sunnuntai 12. joulukuuta 2010

PiL - Commercial Zone 1983

Tämä levy ei kuulu PiL:än varsinaiseen diskografiaan, vaikka yhtye kokonaisuudessaan levyllä soittaakin. Levy on nimittäin Keith Levenen varastamistaan mastereista miksaama versio PiL:n seuraavasta levystä (jolla on osittain samoja kappaleita). Levene oli tässä vaiheessa saanut kenkää, mutta julkaisi tämän version Yhdysvalloissa muutaman sadan levyn vinyylipainoksena, kunnes sai Lydonin levy-yhtiön uhkauskirjeen.

Levyä pidetään yleisesti This Is What You Want... This Is What You Get levyn vaihtoehtoisena versiona, koska se sisältää muun muassa 'This is not a Love Song'in ja muutaman muun yhteisen biisin. Levyllä on uuden aallon nytkyttämisen lisäksi jopa vähän perinteisempääkin kitarointia, pääpainon kuitenkin pysyessä funkissa. Toisaalta kiekolta löytyy myös 'The Slab (Order of Death)' tyylisiä synkän uljaita ja maalailevia hetkiä.

Virallista levyä olen kuullut luvattoman vähän, mutta tämä Commercial Zone pyörii aina välillä soittimessa. Levene ja Lydon eivät tätä ennen ole olleet puheväleissä, eikä tämän jälkeenkään. Taannoisiin PiL:n re-union konsertteihin ei miestä kutsuttu.

Ei kommentteja: