torstai 24. maaliskuuta 2011

Holy McGrail - Raw Power Suite 2002

Tämä levy pyöri aikanaan Julian Copen Headheritage-saitin kuukauden levynä. Alunperin äärimmäisen pienenä painoksena 2002 ja uudelleen vuonna 2003 julkaistu levy uudelleen julkaistiin vielä viimeisen kerran 2008 Copen 'Brain Donor' levymerkin alla. Siitä, oliko luvat tämän levyn tekemiseen kunnossa, en tiedä.

Holy McGrail on englantilainen elektronisen musiikin tekijä, joka on sen verran enigmaattinen, etten tiedä edes hänen oikeaa nimeä. McGrailin musiikki on eri projekteissaan pääpiirteittään noisen ja rutinan sekoitusta. Hän on mukana Copen 'Black Sheep' kollektiivissa ja miehen 'kuuluisin' pesti lienee yhteistoiminta Sunn0))) yhtyeen kanssa.

Raw Power Suite on .. hetkinen mikäs tämä on? Remixi, tai uudelleen tulkinta Iggy & Stoogesin klassisesta katurock/protopunk-levy Raw Powerista. Biisit menevät alkuperäisen levyn järjestyksessä alkaen 'Search & Destroysta' päättyen 'Death Trippiin'. Jokainen kappale on saanut erilaisen uudelleenkäsittelyn. Osan rakenne on rikottu samplerilla ja ajettu uudelleen äänensärkijän läpi. Näin esimerkiksi avauskappaleeseen on pistetty VÄHÄN LISÄÄ SÄRÖÄ. Osa on ajettu filttereiden läpi ja osa soitettu osittain itse uusiksi syntetisaattoreilla ja Doggenin (Julian Cope, Spiritualized) kitaroilla. 'I Need Somebody' on jopa laulettu uudelleen mimmilaulajan kera. Osaa biiseistä ei samaksi tunnista.

Hetkittäin mennään jo puhtaan noisen puolelle, eikä äänikään ole ihan puhdasta, vaan särkee väärin. Mutta suurimman osan ajasta ollaan aika helvetin hienon musan äärellä.

Ei kommentteja: